Gemeente & Politiek

Gemeente Lingewaard

Gemeente Lingewaard vervult een belangrijke rol in het project De Zwaon. Naast het feit dat de gemeente haar steun heeft uitgesproken voor dit burgerinitiatief heeft de gemeente hierin ook belangrijke faciliterende rol. De gemeente adviseert het helpt bij het volgen van de juiste procedures en richtlijnen. Zij denken binnen haar kaders proactief mee om de sculptuur tot een realisatie te kunnen brengen.

Gemeente Lingewaard heeft inmiddels de bouwvergunning verleend voor de realisatie van het kunstwerk. Het kunstwerk mag gerealiseerd worden aan de Ir. Molsweg [Kad. sect. I nr: 3122 kunstwerk] in Huissen (51°56’31.8″N 5°56’21.6″E, groene terp aan de randweg, de entree van de stad).

Gemeente Lingewaard

Kreis Kleve

De gemeente Kleef en Lingewaard onderhouden historisch, cultureel en bestuurlijk een bijzondere band met elkaar. Daarin heeft de gemeente Kleef kenbaar gemaakt zichtbaar geïnteresseerd te zijn in de daadwerkelijke realisatie van zowel een kunstwerk in Huissen als in Kleef. Dit om de culturele verbroedering tussen beide steden te versterken.

Verenigingen