Stichting ´De Verbindende Zwaon´ officieel van start

Foto Stichting De Verbindende Zwaon

Op dinsdag 10 september zetten de bestuursleden, onder toezicht van notaris Paul Kok van Lingewaerd Notarissen, hun handtekening onder de statuten van de stichting ‘De Verbindende Zwaon’. Daarmee is de stichting officieel opgericht! Ruud Engelaar, voorzitter van de stichting, is erg enthousiast: “Een belangrijke mijlpaal, want hiermee slaan we met onze plannen definitief de weg in om de entree van Huissen, de groene terp tussen het tankstation en de rotonde aan de Ingenieur Molsweg, een nieuw gezicht te geven met dit unieke lichtkunstwerk.”

Lichtsculptuur in het teken van verbinding

Het LED sculptuur, ontworpen door architect en designer Max van den Hof uit Huissen, is geïnspireerd op het wapen van Huissen. De Zwaan als baken van herkenning. Binnen de thematieken van het initiatief staat alles in het teken van ´verbinden´ en de link naar de geschiedenis van de oude hanzestad Huissen. De oudere generatie zal er zeker de verwantschappen van de zwaan in het ontwerp herkennen, terwijl de jongeren zich verwonderen over de oplichtende signatuur. Het sculptuur wordt duurzaam gemaakt en het geheel wordt voorzien van zonnepanelen en oplaadpunt voor fietsen.

Werkgroep

Wat begon als creatieve opdracht tijdens de Huissens Stadsquiz 2018, is nu uitgedraaid tot een officiële stichting met een werkgroep bestaande uit 11 enthousiaste leden. Binnenkort wordt een infoavond georganiseerd en gaan de gesprekken verder over de mogelijke financieringen.

Meer informatie over de stichting ‘De Verbindende Zwaon’of het project volgen?

Surf dan naar www.zwaon.nl en volg het project binnenkort op diverse social media kanalen!